کاربرد PLC
درس دوم دوره PLC
موضوع : کاربرد PLC در سیستمهای کنترل
بطور ساده می توان گفت که یک PLC جایی برای پردازش اطلاعات جمع آوری شده از یک فرآیند کنترل و تولید اطلاعات برای کنترل این فرآیند است . به عبارت دیگر توسط سنسورهایی از محیط ، اطلاعات بصورت سیگنالهای الکتریکی استاندارد درآمده و به ورودی های PLC اعمال می شود . این دیتا با برنامه ی کاربر موجود در PLC مقایسه شده و نتایج مورد نظر توسط PLC تولید می شود و به خروجی ها اعمال می گردد .
منبع عکس : https://www.pc-control.co.uk
همانطور که از بلوک دیاگرام فوق مشخص است اطلاعات از ورودی ها اخذ می شود . بعد از پردازش آن با توجه به برنامه ی کاربر ، خروجی ها تولید و به عملگرها اعمال می شود .
ورودیها Inputs
ورودیها همان سنورها هستند که در انواع تماسی و مجاورتی بکار می روند . البته برخی از دیتاها هستند که روی شبکه ای که PLC ها را بهم وصل می کنند به اشترک گذاشته می شوند.سنسورهای تماسی عبارتند از شستی های پوش باتون push button switch ، لیمیت سوئیچها limit switch و انواع مجاورتیProximity sensor عبارتند از سنسورهای القایی ، حرارتی ، نوری ، صوتی ، فشار و ...
خروجی ها Outputs
خروجی هایی که توسط PLC تولید می شوند در اصل سیگنالهای الکتریکی استانداردی هستند که به عملگرها اعمال می شوند . عملگرهایی مانند : بوبینها ، موتورها ، آشکارسازها ، شیرها و ...
تمرین :
انواع سنسورهای بکار رفته در یک سیستم کنترل و نحوه ی سیم کشی به PLC را در یک اسلاید حداقل 10 صفحه ای تهیه کرده و تلگرام ارسال کنید .